сряда, 13 юни 2012 г.

Правила за участие


За четвърта поредна година издателска къща „Анубис” и издателство”Булвест 2000” обявяват Конкурс за учители творци, в който могат да участват действащи преподаватели и директори на училища и детски градини от цялата страна. Официални партньори на конкурса са Синдикатът на българските учители, в. „Учителско дело”, в. „Аз Буки”и в. „Сега”.

Тази година „Литературен вестник”и мрежата на учителите новатори “teacher.bg” също ще подкрепят инициативата, а журито в състав Бойко Ламбовски, проф. Боян Биолчев и проф. Валери Стефанов ще присъди три специални награди в категориите разказ, есе и поезия. Наградите ще бъдат по избор: почивка за двама в България или електронен четец.

  • Всеки учител има право да участва с до три произведения -стихотворения, кратки разкази или есета (до 5000 знака).
  • Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.
  • Изпращаните творби следва да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, училище/детска градина, преподаван предмет, точен адрес, телефон и имейл за връзка.
  • Крайният срок за изпращане на материалите е 24 август 2012 г. включително. 
  • Материалите ще се приемат само по електронен път на адрес: zakonkursa@anubis-bulvest.com.
  • Творби, които не отговарят на посочените изисквания, няма да бъдат разглеждани от журито.  

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в началото на октомври 2012 г. Най-добрите произведения периодично ще бъдат публикувани от нашите медийни партньори, а след приключването на конкурса предстои издаването им в общ сборник.   

Творбите, публикувани в блога на конкурса, не могат да бъдат включени в сборника преди необходимата оценка на журито.

Няма коментари:

Публикуване на коментар